Beskrivning iPBX

Idag förekommer det ett otal varianter av företagsväxlar (IP-based Private Branch Exchange, iPBX) och de olika varianterna har en del olika egenskaper.

 

Generellt kan man dela upp dessa i enbart iPBX-programvara som kan installeras på någon form av dator eller helt kompletta system.

 

De sistnämnda levereras med någon form av dator-chassi och som ibland även har anslutningar för telefoner samt även ISDN-Trunk för själva telefonianslutningen mot något fast telefonnät.

 

De vanligaste gratis-iPBX-programmen är Asterisk och FreeSwitch, vilka båda kräver goda kunskaper i Linux, telefoni och framförallt internetsäkehet.

 

Sedan finns det motsvarande väldigt bra och avancerade iPBX system som säljs till förvånansvärt lågt pris och där användaren erhåller programvarusupport, precis som när man köper vanliga kontorsprogram.

De mest avancerade program-iPBX är SNOM (Tyskland) , samt 3CX (USA) och den stora skillnaden är att SNOM kan installeras på de flesta operativsystem, medans 3CX kräver Microsoft Windows.

 

Ser man avslutningsvis på de icke programlvererade iPBX'er som förekommer, så är de vanligaste i Sverige: Aastra (tidigare Ericsson), Avaya, Cisco och Mitel. Samtliga är väldigt kompletta system, men är baserade på deras arv ifrån tidgare icke IP-baserad teknologi, vilket ofta medför ett högt pris.

 

Konceptet att företag skall ha en egen växel är att mycket av telefonin är inom ett företag intern och därför skall man inte i onödan skicka sin telefoni fram och tillbaka över det vanliga telenätet och dess televäxlar, då detta blir väldigt ineffektivt och kostsamt.

 

Idag kan man dock enkelt i princip påstå att de dyra telefon-trunkarna har ersatts av vanliga bredbandsförbindelser och därmed så har kraven på företagsväxlar (iPBX) mer fokuserats på tjänster och framförallt då mobil integrering tillsammans med olika former av hänvisningssystem.

Våra iPBX alternativ

Voice Integrate har uppfattat genom idoga tester att följande iPBX'er är de som marknaden önskar och som uppfyller de basfunktioner samt även de avancerade funktioner som både stora likväl som mindre företag vill se.

SNOM one plus SNOM one plus

SNOM

 • Detta komerciella system har i princip samma funktionella innehåll som PIAF/Asterisk, men med full support ifrån ett av världens ledande kvalitetsbolag
 • Systemet har sina rötter ifrån USA, men är idag fullt integrerat med Tyska SNOM som är världsledande på företagstelefoni och som för några år sedan köpte den Amerikanska delen
PBX in a flash PBX in a flash

PIAF (PBX in a flash)

 • Detta system innehåller både hög säkerhet samt massor med funktioner
 • Telefonidelen är baserad på senaste utgåvan av Asterisk, vilket borgar för framtidssäkerhet
 • Övriga moduler återfinns inom s.k. LAMP (Linux Apache My-SQL PHP) och ger en enorm kapacitet

Vi tillhandahåller två olika leveransalternativ för våra olika iPBX, SNOM och PIAF.

 

Installation hos oss och i våra datacentraler

 • Du äger din egen växel (programlicens)
 • Du kan låta oss installera din växel i våra stora virtuella servrar, men inom din egen partition, CPU, minne och brandvägg, etc.
 • Detta ger dig möjlighet att bestämma din SIP-trunk, telefonileverantör och allt annat som hör till en egen installation
 • Du köper en egen server som vi installerar allt på
 • Du betalar enbart installationsavgifter, COLO samt eventuella supportavgifter

 

Installation inom ditt eget företag 

 • Du äger din egen växel (programlicens)
 • Vi installerar det du väljer
 • Vi kan sköta om din växel samt tillgodose dina dagliga önskemål via fjärråtkomst
 • Du kan välja vem du köper teletrafiken utav